#BCNCívica

Decàleg de Compromís pel Civisme

Cada visitant és un món i representa el seu lloc d’origen. Una actitud on el respecte i l’educació brilli per la seva absència no és la millor carta de presentació. Ser amable i actuar amb el respecte que voldries per tu mateix no costa res. Gaudeix l’experiència d’una ciutat única.

Cada visitant fa de Barcelona casa seva per uns dies i per a que tots visquem millor, cal respectar el descans i reduir el soroll a la nit. És fàcil: passa­t’ho bé, però amb el mateix respecte cap als teus veïns i veïnes que voldries per a tu.

Barcelona és una ciutat amb molta vida a la plaça, al parc, al carrer o a la platja. Et demanem que no facis res que no faries a casa teva, perquè els parcs, carrers, places i platges són l’espai de totes i tots.

Els apartaments turístic són una opció en auge a la ciutat. En ells es conviu amb els veïns i veïnes com un ciutadà més. Aquest allotjament serà casa seva durant uns dies i per a que ho sigui realment haurà de viure i conviure amb el respecte que té a casa seva.

El membres de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) treballen en l’excel·lència i per a oferir als visitants uns serveis amb una qualitat superior a l’estàndard; i als veïns i veïnes un codi ètic que es comprometi amb la convivència i el civisme a la ciutat.

 L’Associació d’Apartaments Turístics es proposa com a mediadora en tots els casos que no es respecti el bon veïnatge, amb sancions que poden suposar l’expulsió dels propietaris i gestors, d’apartaments que no compleixin aquests requisits.

Tan els veïns, les associacions i els visitants no ens agrada l’economia submergida, a la nostra associació no hi tenen cabuda els allotjaments sense llicència, la venda ambulant ni cap altra  activitat il·legal

La gent que estem pel turisme a Barcelona defensem aquest lloc com una ciutat oberta a les famílies, amb l’objectiu de ser responsables amb el nostre entorn, sostenibles en tots els seus termes (econòmic, ecològic i humà) i vetllant pel civisme de manera activa amb lleis i ensenyant les normes de convivència als nostres convidats.

Els veïns i els comerciants de la ciutat acollim als visitants com si estiguessin a casa seva. Més enllà de costums, edats i fronteres, els veïns i comerciants apostem per la convivència i demanem el mateix respecte per part dels nostres visitants.

L’activitat turística és un actiu molt important a la ciutat de Barcelona i cal treballar per no perdre el prestigi guanyat. Els diferents actors implicats treballem junts per a garantir unes normes clares i ètiques que facin possible el benestar de veïnes i veïns i la sostenibilitat econòmica, ecològica i humana de l’activitat.